Vores historie

Her vil du få en mulighed for at læse kort om vores historie i gennem tiden.

TegnBølgen

TegnBølgen er en frivillig drevet ungdomsforening i Vejle for alle døve/tegnsprogsbrugere i aldersgruppen fra 16-35 år. TegnBølgen har knap 100 medlemmer i alle aldre spredt rundt i landet, hvilket giver TegnBølgen ambitioner på højt plan for foreningens bestyrelse, som har det største fokus på medlemmers trivsel.
TegnBølgen har bestyrelse, bar-udvalg, kreativ-udvalg og aktivitet-udvalg.
TegnBølgens fremtidsvision er at skabe et godt tegnsprogsmiljø – et sted hvor alle medlemmer har god adgang til social-arrangementer og samvær på tegnsprog.

Begyndelsen

Historien starter med, at man havde en Facebook gruppe, Vejle Power. Gruppen blev brugt til hvis man ville arrangere udflugt, biograftur, socialt samvær eller andet. DDU som står for Danske Døves Ungdomsforbund manglede en ungdomsforening i Jylland – og derfor efterspurgte om der var interesse i at oprette en forening i stedet for en Facebook gruppe.
Interessen var stor blandt de unge og derfor blev projektet igangsat. Der blev lavet vedtægter, møder i samarbejde med DDU og mål.
D. 31 oktober 2014 blev dagen, hvor man stiftede en generalforsamling i samarbejde med visse unge mennesker og de blev mødt med opbakning i området og derefter blev TegnBølgen stiftet.

Vejle Døveforening

FAKTA

  • Vejle Døveforening blev stiftet den 2. april 1939 af Svend Erik Leeager. I første omgang var Viggo Hansen formand, men så overtog Svend Erik posten i 24 år.
  • Foreningen havde ikke et lokale til 1950 og måtte gøre det privat, hvor de endelig fik fat i et lokale på Ødstadsgade.
  • I 1977 var de nødt til at flytte til Strandgade, da lokalet på Ødstadsgade brændte i 1976.
  • I 1982 blev de nødsaget til at flytte til Døveslottet, da bygningen på Strandsgade skulle rives ned. Det blev til en succes beliggenhed for medlemmer.
  • På baggrund af faldende medlemstal, er de nødsaget til at flytte fra Døveslottet i 2014 til Spinderihallen.
  • Efter en masse overvejelser, blev der besluttet, at Vejle Døveforening skulle fusioneres med TegnBølgen d.7. oktober 2017.

TegnBølgen

FAKTA

  • TegnBølgen blev stiftet på baggrund af en Facebook gruppe, Vejle Power og det var DDU, som efterspurgte en ungdomsforening i en anden region.
  • Den 31. oktober 2014 blev TegnBølgen stiftet på baggrund af en vellykket generalforsamling i samarbejde med visse unge mennesker og de blev mødt med opbakning i området.
  • TegnBølgen runder snart 100 medlemmer.